Девчата, посмотрите свежим глазом. Кира не может разместить на форуме. А я зашиваюсь по работе:(
Готовлю ходотайства для свой сестры у нее суд в понедельник, но вот что-то у меня уже стопор.
если немного переделать как-то так:
Враховуючи особливості мого теперішнього способу життя як матері малолітньої дитини, стан безпорадності, викликаний необхідністю весь свій час приділяти її вихованню і догляду, я не маю можливості регулярно вивчати і відслідковувати нормативно-правові документи та зміни до них.
Мій статус матері малолітньої дитини, що знаходиться у відпустці по догляду за нею, а також статус багатодітної мати-одиначки, яка виховує чотирьох дітей, покладає на мене головний обов’язок - піклуватися про своїх дітей. А зважаючи на те, що моя найменша дитина, Столярова Д.П., народилася 03.11.2008 р., в період з травня по листопад 2008 року я повинна була, насамперед, опікуватися своєю вагітністю та дбати про стан майбутньої дитини (додаток 1).
Зазначені обставини створюють для мене деякі обмеження щодо здійснення матеріальних витрат (як то отримання доходу у вигляді соціальних допомог, необхідність придбання ліків, вітамінів, продуктів та одягу, а також інших товарів, вкрай необхідних мені та моїм дітям). Тому єдиним постійним джерелом будь-якої офіційної інформації щодо політичного, соціального та економічного стану в Україні для мене є телебачення як засіб масової інформації. Відсутність постійних підписань на отримання спеціальних юридичних видань, зумовлена обмеженістю матеріальних можливостей. Зазначені чинники, а також відсутність спеціальної відповідної освіти та, як слідство, юридична необізнаність, робить для мене неможливим аналіз змін діючого законодавства, а головне своєчасний аналіз відповідності цих змін Конституції України як Основному Закону України.
Дальше я бы написала такое (но если даты больше подходят прежние, то можно переделать):
Саме про факт порушення прав мені стало відомо лише після висвітлення зазначених подій у засобах масової інформації восени 2008 року та судової практики, яка склалася в 2008 році при вирішення спорів даної категорії, а також після отримання 27 січня 2009 року відповіді від Відповідача на моє звернення. До цього моменту я вважала, що всі нарахування та виплати Управлінням здійснюються у відповідності до діючого законодавства, у тому числі згідно із Законом України ....
А вообще-то ходатайств можно готовить несколько. Но у Вас дело уже в суде? Если да, то к чему Головное - досудебного урегулирования не получится, разве что они не вовремя ответили.