irisa_2804, вот Ваш иск -
http://zed.in.ua/node/317 , а ниже я выложила Ваш же иск, но с учетом исправлений (красным)...
Адміністративний позов
щодо (обычно пишут "про...", но думаю, это не сильно существенно) розміру допомоги при народженні дитини та
допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку
28 січня 2007 р. у мене, _______________________В березні 2007 року я звернулась до
міське (думаю, что это нужно убрать) Управління праці та соціального захисту населення Первомайської міської ради в Харківськ
ій обл. (далі – Відповідач) для призначення допомоги при народженні дитини, в квітні 2007 р., після закінчення лікарняного листа по вагітності та пологам, я звернулась для призначення допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
Відповідно до моєї заяви допомога при народженні дитини була мені
призначена з 20 березняКАК ОНА МОЖЕТ БІТЬ ПРИЗНАЧЕНА С ЄТОГО ЧИСЛА, ЕСЛИ ВІ ЗАСТРАХОВАНА И НАЗНАЧАЕТСЯ С РОЖДЕНИЯ РЕБЕНКА. Это решение о назначении может быть принято от 20.03 (то есть подписано) 2007 року та почала виплачуватись Відповідачем з 27 липня 2007 р. Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку призначена з 2 квітня 2007 р., та почала виплачуватись з 3 серпня 2007 р. (Звіт з карткового рахунку наданий банком – Додаток №2).
Будь-яких повідомлень від Відповідача щодо порядку нарахування і виплати вказаних видів державних допомог, їхній загальний та щомісячний розмір мені не надходило.
На рівні
національногозаконодавства питання призначення і надання соціальних допомог пов'язаних з народженням дитини та доглядом за нею регламентуються Конституцією України,
Законом України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми"не нужно упоминать об этом законе в ракурсе регулирования им Ваших с УТСЗН отношений - Вы же застрахована. Потом будете упоминать об этом законе в качестве "палки", которую ставит Вам в колеса Госбюджет, Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням", а також Законами України "Про Державний бюджет" (на відповідний рік), Рішеннями Конституційного Суду України: від 09.07.2007 р. №6-рп/2007, від 22.05.2008 р. №10-рп/2008, від 27.11.2008 р. №26-рп/2008.
Конституцією України, як законодавчим актом, який має найвищу юридичну силу, встановлені права та основні засади соціального захисту громадян України - так в ст.46 зазначено
, що соціальні виплати та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом; та згідно ст. 21 та ст. 64 конституційні права людини є непорушними і не можуть бути обмежені, крім випадків воєнного та надзвичайного стану. Звуження змісту і обсягу існуючих прав (коригування розміру допомоги в сторону її зменшення) при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів заборонено ст. 22 Конституції України.
Законом України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", а саме ст.4, визначено, що джерелом покриття витрат на виплату державної допомоги сім'ям з дітьми є Державний бюджет України у вигляді субвенцій до місцевих бюджетів. Повноваження щодо призначення і виплати всіх видів державних допомог сім'ям з дітьми ст. 5 даного Закону надані державою органам соціального захисту населення за місцем проживання батьків (тобто відповідним територіальним Управлінням праці та соціального захисту населення). УБРАТЬ!Згідно ст.41 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням" (далі - Закон України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування") допомога при народженні дитини надається в сумі кратній 22,6 розміру прожиткового мінімуму для дітей в віці до 6-ти років, встановленого на день народження дитини.
Ст.43 даного Закону встановлено, що допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається у розмірі не менш встановленого законом прожиткового мінімуму.
Однак склалася така практика, ...
Я с удовольствием читаю труды Ани (SumAnna) и с удовольствием еще раз прочитала и буду читать... Но к сожалению, сейчас я этот кусок выброшу, потому что не помещается текст одним постом, а на два сейчас разбивать не могу. Поэтому этот кусок не выбрасывайте из иска! Он остается....
Тобто відповідно до Конституції Закон про Державний бюджет України ґрунтується на діючих законах, а не змінює їх (закони) з метою зменшення видаткової частини бюджету.
Згідно ст.46. ЗУ «Про Державний бюджет на 2009 рік» Допомога при народженні дитини та по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку відповідно до
Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" та УБРАТЬЗакону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням" призначається і здійснюється в розмірах і порядку, визначених Кабінетом Міністрів України. (правова позиція КСУ.
т.е.тобто, розмір - це та категорія
, котра виходить з поняття змісту суб’єктивного права і
устанавливаетсявстановлюється Законом, а не Постановою КМУ, а Законом
2240почему указівате сокращенную форму закона, если изначально Ві не упомянули, что такой-то закон дальше по тексту считать вот так-то визначено чітко – в розмірі прожиткового мінімума, компетенція КМУ - визначати тільки порядок!)
З'ясовуючи питання про можливість застосування
доправовідносин
положеньЗакону України “Про Державний бюджет України на 2009рік”, Постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2007 року № 13, Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням», Постанову Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 року № 1751 я виходжу з наступного.
Відповідно до статті 9 КАС України суд при вирішенні справи керується принципом законності, відповідно до якого органи державної влади, ...
Этот кусок не выбрасывайте из иска! Он остается....
На підставі статті 8 Конституції України в Україні визнається і діє принцип верховенства права. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їм.
Таким чином, будь-які закони та нормативно-правові акти, які регулюють правовідносини стосовно прав та свобод громадян, у тому числі Закон України “Про Державний бюджет України на 2009 рік”, Постанова Кабінету Міністрів України від 11 січня 2007 року № 13, Закон України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми», Постанова Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 року № 1751 мають відповідати вимогам Конституції та Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням".
Тобто, в 2007-2009 роках допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, повинна надавати
сь в розмірах встановлених згідно ст. 43 Законом України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням» не менш встановленого законом прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
Враховуючи вищенаведене, Відповідач повинен був надавати мені допомогу при народженні дитини та допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, з урахуванням змін в законодавстві щодо розміру даних державних допомог.
Проте ним (Відповідачем) протягом 2007-2008 років були враховані лише зміни щодо обмеження розміру допомоги (відповідно до Законів України про Державний бюджет), а зміни (відповідно Рішень Конституційного Суду України) щодо скасування таких обмежень проігноровані.
18.03.2009 р. мною до Відповідача була направлена заява з проханням здійснити перерахунок розміру призначеної мені допомоги при народженні дитини та виконати доплату по цьому виду допомоги, та аналогічно здійснити перерахунок та виконати доплату допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
Своїм листом № Ш/33-637 від 25.03.09р. Відповідачем мені у здійсненні перерахунку було відмовлено з причин того, що на 2007 рік був передбачений відповідний до ЗУ «Про Державний бюджет на 2007 р» обсяг видатків.
Відмовивши у здійсненні перерахунку та виконанні доплати допомоги при народженні дитини та допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку Відповідач порушив мої права
, Делайте абзац:по-перше, щодо отримання соціальної допомоги, яка надана мені Конституцією України,
по-друге, щодо отримання допомог відповідно до норм
Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми"УБРАТЬ! та Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування ".
Таким чином, я вимушена виконати вказані перерахунки розміру державних допомог самотужки та захищати свої права у суді, керуючись положеннями Конституції України щодо права звернення до суду для захисту прав безпосередньо на підставі Конституції України, та Законом України
"Про державну допомогу сім'ям з дітьми"УБРАТЬ!, Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування", Рішеннями Конституційного Суду України від 09.07.2007 р. №6-рп/2007, від 22.05.2008 р. №10-рп/2008, від 27.11.2008 р. №26-рп/2008, Кодексом адміністративного судочинства України, Цивільним Кодексом України та іншими документами.
Розрахунки суми допомоги при народженні дитини та допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, які повинні мені надаватись у 2007-2010 рр., та діюче законодавче обґрунтування виконання мною таких розрахунків наведено нижче:
Призначаючи допомогу в зменшеному розмірі було порушено моє право, яке надано мені Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування", щодо отримання допомоги саме в розмірі кратному 22,6 прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років.
Постановою №9 Пленуму Верховного Суду України від 01.11.1996 р. «Про застосування Конституції України при здійсненні правосуддя» визначений обов’язок суду оцінювати зміст закону з точки зору його відповідності Конституції та застосувати тільки той закон, який ґрунтується на Конституції і не суперечить їй.
На час розгляду судом даного позову відповідь на питання конституційності (відповідності Конституції України) норм Закону України "Про Державний бюджет на 2007 рік" про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" вже надані Конституційним Судом України, а саме - таки норми визнані неконституційними.
Таким чином, суд має достатні підстави визнати що, дана допомога повинна бути призначена мені згідно ст. 41 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" у сумі, кратній 22,6 розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого на день народження дитини.
Розрахунок суми допомоги при народженні дитини
за Законом та різниця (недоплата) цього виду допомоги:
Моя дитина народилась 28.01.2007 р.
Таким чином, сума допомоги при народженні дитини, яка підлягає стягненню з Відповідача, __________________.